Най-добрите онлайн букмейкъри в България за залози с истински пари.

1xbet

Виж ревю

Начален бонус 260лв.
Условия за полазване 18+

efbet

Виж ревю

Начален бонус 200лв.
Условия за полазване 18+

winbet

Виж ревю

Начален бонус 200лв.
Условия за полазване 18+

Palmsbet

Виж ревю

Начален бонус 220лв.
Условия за полазване 18+

 

Вижте по-долу съдържанието за тази страница

1. Кой предлага по-добрите коефициенти?
2. „Sharp“ букмейкъри
3. „Soft“ букмейкъри
4. Каква е стратегията на „soft“ букитата?
5. Различни коефициенти
6. Как да разграничите „мек“ от „остър“ букмейкър?

Кой предлага по-добрите коефициенти?

Опитните в спортните залози фенове знаят, че е важно да се обърне внимание на кофициентите предлагани от различните букмейкъри, преди да се направи даден залог. Според различните коефициенти букитата се делят на два вида: „soft“ (от абглийски – „мек“) и „sharp“ (от английски – „остър“). Ако не сте наясно с с тези два термина, тук ще обясним какво означава това и защо индустрията за спортни залагания е разделена на тези две групи.

„Sharp“ букмейкъри

Някои букмейкъри имат бързо движещи се коефициенти, които сравнително точно отразяват вероятността на завършека за даден мач. Те обикновено използват усавършенствани математически модели в комбинация с автоматичен софтуер, както и опитни търговци, които постоянно коригират коефициентите в съотвтствие със събития и пазара. Тези букмейкъри се наричат „sharp“ (остри).

„Soft“ букмейкъри

Този вид букмейкъри обикновено променя коефициентите си по-бавно, а също така имат и по-атрактивни коефициенти, насочени към играчи, които залагат по-скоро за забавление. Това означава, че коефициентите им по-рядко отразяват реалната вероятност от изхода за определен мач. Като сравнение между двата вида букмейкъри („soft“ и „sharp“) можем да дадем следният пример: Когато „sharp“ букмейкър рязко промени коефициентите си, може да минат минути или дори часове, преди въпросният „soft“ букмейкър да направи същата корекция. Да направим друг пример, ако важен играч се контузи преди игра, не е рядкост „sharp“ букмейкър да коригира коефициентите си на момента, буквално за няколко секунди.

Каква е стратегията на „soft“ букитата?

Има причина болшинството букмейкъри да се считат за „soft“ (меки). Това е част от тяхната стратегия за печалба. Софт букмейкърите обикновено имат достъп до същите усавършенствани технологии, които биха им позволили да имат най-„точните“ коефициенти, но предпочитат да не ги използват. Тяхната цел е да увеличат печалбите си, като се фокусират върху най-големата аудиториа от потенциални клиенти, а именно – фенове, които залагат за развлечение. Ползвайки големи маржове, често между 6-8%, количеството пари, което те генерират предоволно препокрива за малкия брой от експерти, които се възползват от техните надценени коефициенти. Те често вземат предвид „неусведомеността“ на някои клиенти, когато поставят коефициентите, напълно наясно, че тези „неправилни“ коефициенти ще увеличат печалбата им.

„Острите“ букмейкъри ползват различен бизнес модел. Нарича се „ценообразуване с ограничена надценка“ и се основава на получаването на най-високите възможни приходи чрез предлагане на високи залози и ниски маржове. От този вид букита се интересува друг вид аудитория. Техните клиенти по-скоро се класифицират като професионалисти, които по-вероятно залагат и големи суми. За да работи този модел, техните шансове трябва да се променят бързо и да са много близки до истинската вероятност за края на дадено спортно събитие.

Различни коефициенти

Използването на „остри“ букмейкъри с цел залагане на спортни абитражи е удачно, тъй като те позволяват високи залози и няма да ви поставят ограничения. Един от най-известните „остри“ букмейкъри е Pinnacle, който открито приветства залагащите на арбитраж. За разлика от „острите“, „меките“ букмейкъри в крайна сметка ще ви ограничат, ако разберат, че сте навътре в нещата. Можете да ги използвате в дългосрочен план и когато (или ако) ви поставят ограничения, просто преминете към друг букмейкър. Възможност за арбитраж възниква тогава, когато букмейкърите представят различни, но достатъчно високи коефициенти за всяка страна при събитието. Тези „златни“ възможности често възникват между „мек“ и „остър“ букмейкър – това е и причината да ползвате и двата вида букита. Използването само на „остри“ букмейкъри може да бъде изкушаващо, но е почти невъзможно да се заложите на спортен арбитраж между две „остри“ букита, поради простия факт, че те са много бързи при промяна на техните коефициенти.

Как да разграничите „мек“ от „остър“ букмейкър?

„Остри“ букмейкъри:

 • Бързи, често автоматична смяна на коефициенти.
 • Конвергентна промяна на коефициенти между „остри“ букмейкъри.
 • Коефициентите се променят бързо и своевременно в съответсвие с новини, събития и останалата част от пазара.
 • Печалбата е базирана на високи обороти и нисък марж.
 • Залозите не се ограничават.
 • Примери за някои остри букмейкъри са Pinnacle, както и Matchbook и Betfair.

„Меки“ букмейкъри:

  • По-бавна промяна на коефициентите.
  • Коефициентите се променят бавно по отношение на новини и останалата част от пазара.
  • Целевата аудитория са играчи, които залагат предимно за развлечение.
  • Може да ограничат високи залагания.
  • Пример за меки букмейкъри са Bwin и Bet365.

В крайна сметка става ясно, че по-добрите коефициенти са тези, които пасват на стила на залагане на различните фенове най-точно.

Lost Password