Разплащателни методи в онлайн букмейкъри и казина

Как новите разплащателни технологии променят сегмента на онлайн букмейкърите и казината?

През последните години разнообразието от онлайн разплащателни методи се увеличи и това оказва съществено значение за почти всички икономически сегменти. Oнлайн букмейкърите и казината не правят изключение. Дигиталните платежни системи като електронни портмонета и други стават все по-предпочитани от потребителите, защото осигуряват сигурност, бързина и надеждност.

Когато говорим за онлайн залагания, един от важните показатели за престижност и стабилност на букмейкъра е разнообразието от възможности за депозиране и теглене на парични средства. Затова и големите букмейкъри предлагат на своите клиенти най-широк спектър опции. По този начин си осигуряват динамичен ръст на броя на играчите. В тази статия ще ви представим едни от най-популярните и често употребявани в България онлайн платежни системи.

Skrill

Основаната през 2002 г., компанията Moneybookers, която по-късно е преименувана на Skrill. Поддържа едноименната платежна система, много наподобяваща PayPal. Skrill се отличава с изключителна надеждност и много ниска комисиона за депозиране, теглене и прехвърляне на парични средства в системата.

PayPal

Много често се използва в България, като алтернативен метод за депозиране и теглене на пари в букмейкърските сайтове. Предоставя изключително качествени и надеждни услуги, удобство и безопасност на работа с практически безгранични финансови възможности. PayPal ви гарантира, че закупените от вас стоки ще ви бъдат доставени, защото само след потвърждениe, платените от вас пари ще постъпят в сметката на търговеца.

EasyPay

С българската система EasyPay могат да работят всички потребители, независимо от локацията, в която се намират. Единственото ограничение на EasyPay се отнася за непълнолетните лица до 18 години, които не могат да се възползват от услугата, без разрешение от родители или настойници.

Epay

Основното преимущество на тази платежна система е възможността за свързване на банкови карти от всяка банка и плащане директно от нея. Всяка операция на ePay се възприема от банката издател на картата като обикновена покупка, заплатена с банковата карта. Ако не разполагате с такава карта, системата предлага и микросметка. Тя може да се зареди с пари и след това да нареждате транзакции, за които не се начисляват комисионни.

Дебитни и Кредитни карти

Най-популярния метод – разплащателните карти, които обикновено се използват за теглене на пари в брой, плащане на стоки и услуги в различни магазини и търговски вериги, ресторанти и прочие. Също така и най-често те се ползват като метод за онлайн разплащания. Най-широко се срещат Visa и MasterCard. Масово се използват дебитните карти, които са и най-разпространени и едва ли има онлайн казино или букмейкър, който да не предлага този метод за разплащане.

Разплащания с Bitcoin

Криптовалутата навлезе в бранша сравнително наскоро и все още се използва предимно от стартъпи и технологични иноватори. През последните години обаче започва да навлиза и в платформите за бетинг. Основното предимство на тази валута е това, че тя ви позволява да правите всички свързани с нея операции в абсолютно анонимен режим. В България Bitcoin се приема от известният онлайн букмейкър Efbet. Те от своя страна гарантират, че няма да имате проблем при транзакциите. За регистрация в системата е необходимо само да създадете своя анонимна сметка и да депозирате в крипто. След това можете да пристъпите към плащане или превод на тези парични средства, без ограничения.

Neteller

Този електронен портфейл е собственост на Британската компания Paysafe Group и е създаден още през 1999г. За да го ползвате трябва само да се регистрирате в сайта и да си отворите сметка. След това вече може да прехвърляте средства от картите си към банковата си сметка. Neteller е изключително популярен сред мнозинството онлайн букмейкъри и казина, като депозитите стават мигновено. За тази цел трябва първо да потвърдите сметката си. Разплащателната система гарантира сигурност, като използва криптирана връзка и това я прави любим избор на много играчи.

PaySafeCard

Това е предплатена карта, която позволява на собственика си да депозира пари в множество сайтове, в това число и в букмейкърските. За Европейския съюз вариантите са за предплатени карти на стойност 5, 10, 25, 35, 50 и 100 евро, а плащанията през такива карти ви дава възможност да не използвате кредитната или дебитната си карта или електронен портфейл. За целта отново е нужно да се регистрирате в сайта на PaySafeCard.

Cashterminal

Cashterminal е още един начин да направите своето разплащане, като използвате някой от многото терминали из цялата страна. Българските букмейкъри предоставят този начин на разплащане. Това, което ще трябва да направите е да изберете неговото име от менюто, да впишете своето потребителско име и да направите депозит, поставяйки сумата, която сте определили за залог в устройството. За потвърждение ще ви бъде издадена и бележка от съответния cashterminal, който използвате. Запазете я, защото това е доказателството за осъществения от вас депозит. Имайте предвид, че сумата, която сте депозирали използвайки услугите на cashterminal, ще бъде автоматично прехвърлена в онлайн сметката ви към конкретния букмейкър, който сте посочили.

Lost Password